Värtahamnens nya terminaler

Inför resan vandrar resenärer genom lokaler ventilerade med luftdon från Polman´s

Fronter tillverkade för att likna Gustafs Panel

Inomhusklimat och inredningsdetaljer i harmoni med varandra

Inför resor ut på haven via Värtahamnens terminaler, andas förväntansfulla resenärer luft från våra don. I detta projekt sticker vi inte ut så mycket, utan smälter snarare in. Med rostfria ventilationslösningar och detaljer som skulle passa in med resterande element inom byggnaden, fanns det enkla riktlinjer att följa.

Montage av ventilationslösningen är integrerad med Gustafs Panel, med den nedre panelen i rostfritt för att öka hållbarheten. Vissa paneler innehåller akustisk isolering, medan en del är serviceluckor för teknikinstallationer. Anläggningen saknar injusteringsspjäll för att tryckfallet är anpassat för respektive luftdon.


Kund: Stockholmshamnar
År: 2017

Polman´s rostfria ventilationslösningar sitter monterade i Värtahamnens terminaler.

https://www.stockholmshamnar.se/stockholm/hamndelar--kajer/vartahamnen/